Despre noi

Să facem împreună un final diferit poveştii fetiţei cu chibrituri

„Acum, dar, rămân acestea trei: credinţa, nădejdea şi dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea.” 1 Corinteni 13:13

 

Copiii nu sunt ai noştri, sunt ai lui Dumnezeu! Ne sunt daţi ca daruri din dragostea nesfârșită pe care El ne-o poartă. Sunt talanţii noştri, oglinzile noastre, urmașii noștri şi fiecare dintre noi trebuie să-i creştem cu multă grijă, să-i şlefuim atent, să scriem în sufletele lor despre credinţă, nădejde şi dragoste

Gândul ne zboară la povestea fetiţei cu chibrituri, nimeni nu a cumpărat nici măcar un chibrit, fetiţa s-a stins, iar Dumnezeu în oceanul bunătăţii Sale a luat-o în Împărăţia Cerului. De ce? Pentru că adulţii au dat greş, iar pentru a le mai da a nu ştiu câta şansă de a se îndrepta, considerând că fetiţa le era o povară, dar mai ales pentru a-i curma suferinţa, a luat-o ACASĂ, lăsându-i pe adulţi să cugete… S-au îndreptat oare adulţii?! Dumnezeu nu-şi pierde speranţa, noi oamenii de cele mai multe ori da… însă Domnul şi copiii precum fetiţa cu chibrituri au încredere totală în noi, în liberul nostru arbitru și în trezvia conștiinței noastre. Haideţi să nu-I dezamăgim şi să rescriem împreună o nouă poveste, cu final frumos și fericit!

Aşadar, a fost o dată ca niciodată…

Pe 10 august 2021, în Parohia Ortodoxă cu hramurile Sfântul Ierarh Nicolae, Adormirea Maicii Domnului și Nașterea Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul din satul Cornești, s-a pus piatra de temelie a Așezământului pentru copii- Sfânta Sofia și fiicele sale: Pistis (Credinţa), Elpis (Nădejdea) și Agapis (Dragostea). Fericitul eveniment a fost săvârșit de către ÎPS Andrei Andreicuț- Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, împreună cu părintele prof. univ. dr. Vasile Stanciu, părintele Dan Ionuț Lupuțan, protopopul Huedinului, părintele paroh Pintea Dănuț-Gheorghe și alți preoți și credincioși prezenți.

Astfel sub semnul celor trei valori semnificative credința, nădejdea şi dragostea, Așezământul pentru copii Sfânta Sofia și fiicele sale: Pistis, Elpis și Agapis se dorește a oferi o șansă la educație și la o viață normală unui număr de până la 25 de copii.

Așezământul va fi edificat pe trei niveluri: P+E1+M, va avea o suprafață desfășurată de 1112 mp- aprox. 850 mp utili, iar ca dotări următoarele: dormitoare pentru câte 2-3 persoane, fiecare dormitor cu baie proprie în interior, săli de curs, sală de lectură, sală festivă, bibliotecă, cancelarie, birou administrator, sală pedagog, cabinet medical, sală pentru luarea mesei, bucătărie, spații depozitare, arhivă, grupuri sanitare fete/băieți, cameră paznic, cameră centrală, curte generoasă cu spații verzi și locuri de joacă.

Cu nădejdea în mijlocirea Maicii Domnului, în ajutorul Bunului Dumnezeu, prin efort comun și oferind fiecare dintre noi după putință, avem șansa de a construi un viitor mai bun pentru cei mai importanți semeni ai noștri- copilașii aflați în nevoie.